det er IKKJE ofte dere finner matoppskrifter her - desverre...
men denne oppskriften kan eg gå go for,
desverre så klarte eg ikkje å ta bilder av snippene
før det vart tomt ...
mulig det var trollet som tok den siste ;)
håper du får ein fin sensommer helg...
vi har fjøs, og så kan vi drømme om
høge bratte topper - jo hooo
VANILJESNIPPER
50 g gjær
4 dl matfløte (eller bland halv fløte/lettmelk)
100 g mykt smør
4 ss sukker
3 ts vaniljesukker
1/4 ts salt
2 egg ca. 12 dl mel
Fyll:
vaniljekrem (kjøpt ferdig på boks)
Lunk melken og rør gjæren ut i den.
Ha i smøret i små klumper og tilsett sukker,
vaniljesukker, salt og egg.
Rør om. ha i mel og elt deigen sammen til en smidaig deig. Heves ca. 1/2 time.
Ta deigen på bordet og kjevle den i to emner.
Kjevle hver del it til en leiv ca. 32 * 40 cm.
Del denne opp i firkanter som er ca. 8 cm * 8 cm.
Legg en klatt vaniljekrem midt på hver rute.
Brett sammen til en trekant og trykk godt rundt kanten,
så kremen ikke renner ut.
Etterhev ca. 30 min.
Pensle med egg og stekes ved 225 grader midt i ovnen ca. 8 minutter.
Ha på melisglasur når de er avkjølt.
Jeg lager melisglasuren slik:
melk, melis og noen dråper romessens. Nydelig!
Mmmm,kanskje eg må til å bake i morgå ?
SvarSlettTakk for oppskrifta.
God helg til deg med gode kaker i heimen :)
Klem frå Anne-Mari
Tok trollet snippene? Det var dårlig gjort! Men de var vel så gode at det ikke kunne "styre seg"... god helg, vi skal snart til hytta. -Margit-
SvarSlettHvis trollet likte snippene, så må de være veeldig gode. Jeg ble snopesjuk nå altså, men er så fryktelig dårlig til å bake. Ha en flott helg i den vakre naturen.
SvarSlettVet du, jeg syns det er gøy med oppskrifter jeg - får så mye ny inspirasjon, og det er fint :) mer enn en gang har jeg prøvd ut blogg-oppskrifter, fint det :)) takk skal du ha. Ønsker deg en flott helg med masse gode timer :) klem
SvarSlettFikk lyst til å prøve disse,sitter her med vann i munnen!;)Ønsker deg ei fin ny uke!:)Hilsen Else Britt:)
SvarSlett