mandag 28. oktober 2024

Husmor poeng ;)

 eg har aldri vert noen baker - iallefall lite når det er gjær innblanda 😜

Men med åra har eg FAKTISK synes det er artig å bake, selv om det har blitt noen brød / boller som har blitt til hønemat 😮

Men det er jo artig å utforske og prøve  nye oppskrifter.

Og som regel kommer eg tilbake til noen av grunnoppskriftene eg bruker.

600 gr. vatn

2 ts honning 

1 pk. gjær - tar det eg har 

ca. 1 kilo kveitemjøl

200 gr. grovkveite ( bland gjerne i havregryn ol  ;)

280 gr. creme fraiche

bitte litt salt.

Tilsatt veska i kjøkkenmaskina - tilsett nesten alt det tørre. Men hold igjen litt kveitemjøl og elt vel og lenge

( eg har kjøkkentjeneste mens det elter - lurt ja ;)

Heve og stå lunt iallefall 1 time. 

Del opp like store emner og trill ut rundstykka 

- jupp eg VEGER kvart emne - 90 eller 100 gram

Dekk til og hev ca. 30 minutt og putt dei i steikeomnen på ca200 grader - i min omn tar det ca, 25 - 30 minutter 


ingen hokkus pokkus dette vettu 


Eg "glemmer " ofte deigen så den får heve lenge - trur det er  bra. Iallefall ser eg at dei gangene eg er for raske til å bake ut, blir det gjerne mindre vellykket.




I går hadde eg litt kjøkkentjeneste imens eg laga ein rundstykke deig -

 eg fikk lufta hode, kropp og 2 hunder og jammen fikk eg ein prat med naboen også før eg kom på at no var det RUNDSTYKKETID.


Passa perfekt - og te kvelds vart det nystekte rundstykker med hemelaga mør. MEG LIKA

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Husmor poeng ;)

 eg har aldri vert noen baker - iallefall lite når det er gjær innblanda 😜 Men med åra har eg FAKTISK synes det er artig å bake, selv om de...