tirsdag 24. januar 2017

fra HJORT til MAT ...




Eg er så heldig å ha 2 jegere i huset,
og med jegerene følger det med kjøtt -- ein del faktisk ;)

og det er alltid like artig kvar haust å fylle fryseren med go mat,
og dei siste åra har vi laga hjorte mør..
Alltid med hjelp av noen som kan dette.

I år fikk vi kun hjelp til å male/hakke kjøttet.
Og eg kan si at vi klarte det - vi traff med blanding og krydder.




Den siste hjorten vart skoten rett inn i jula, og vart fort putta heil i frysaren - i påvente av at vi hadde tid til å demontere den.

For vi hadde fått smaket rødvins speke pølse.
Noe som var kjempe godt jo
(og så lurt å bruke rødvin på den måten da ;)

så var det bare å lete etter oppskrift,
kjøpe inn tarmer, krydder og spekk.

Male, blande og få det inn i tarmene.
Deretter fikk pølsene henge litt - før vi røyka dei .
og no skal dei henge til tørk i minst 6 veker .

og DU kor vi gleder oss til å smake ;)









Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar