Eg har alltid vert glad i å bake - men med ymse resultat opp gjennom åra 😋
Så da eg finner gode oppskrifter - er snar til å lagre den på ein lur plass.
Og den plassen er av og til så lur at eg ikkje finner dei att - desverre.
Og disse rundstykkene var vel ein av dei som hadde gått i glemmeboka, så da oppsrkiften på Rundstykker med poteter poppa opp på telefonen min.
MÅTTE eg jo bake, for å se om dei var like gode som eg trudde dei skulle være...
Og gjett da - deigen vart kjempe bra og rundstykka smakte himmelsk
- jupp litt egenskryt må vel være lov 😊
Den eneste feilen etter mitt hode er at det skulle vert litt havregryn eller grovkveite i dei - men bare vent - neste gang eg baker blir det med litt grovt oppi 😋
Eg bruker ofte å dobble oppskriften - alt unntatt gjær.
Av den oppsriften fikk eg 30 rundstykker
Oppskrift på langpannebrød med potet
1 kokt potet - ca 150 g
ca. 800 gr kveitemjøl
( men eg vil bytte bort ca. 200 gr. med noe litt grovere )
1 pakke gjær. Tørr eller fersk.
1 ts salt og 1 ss sukker ( eller litt mindre sukker er heilt sikker ok det og )
2 Egg
2.5 dl.melk
1 dl. olivenolje
litt flaksalt
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar