lørdag 30. november 2024

tradisjon TRO

 Så er det lefse baking på denne tiden av året - meg lika.


Samme tid samme sted - Svigermor og meg 😊

Og ja da SAMME oppskrift og samme fyll ... NESTEN 

Men  det er jo rom for å utvide, og i år ville fine Emma svigerdotter også vera med.  OG eg  hadde funnet ny oppskrift på Tynne lefser som frista bitte litt 😊



Det florerer jo oppskrifter og alt ser jo så godt ut - eg lika meg ofte inne hos Fru Timian finner alltid noe som frister der vettu 💙


Så planen var i år å prøve litt nytt og self. så går vi jo for "vår" oppskrift også.

Og det er artig kor litt  sukker, egg, rømme. melk, bakepulver og kveitemjøl kan forvandles til dei fine mjuke gode lefser.

Og vis ein også tryller fram litt romtemperert smør, melis, enda meir rømme og bitte litt kanel, ja da er iallefall eg solgt .

For lefser må vel være det beste som finnes - sant ja 😉


Og slik laga vi våre tynnlefser som er lette å spise 


DEIGEN vår er jo den samme kvart år, ei FOLE god oppskrift som svigermor har fått og jada eg har den i min oppskrift bok eg og.

Ein trenger jo ikkje å tulle med det som funker, men innemellom er det jo artig å prøve noe nytt og.


UTBAKINGA - vi steiker lefsene våre på takke - kjevler de akkurat så tynne som mulig, og så bruka vi litt mjøl slik at dei ikkje sitter fast i underlaget 

( ja da eg sparer iallefall ikkje på mjølet her ;)


STEIKINGA - Vi bruker ein steikepinne og flytter lefsa over på takka. Og den skal jo self. være akkurat passe varm.  

Rister av mjølet og steiker den. Steik til du ser det blir brune flekker og lefsa - snu og steik likt på den andre siden også. 

Legg dei på ei rist med hanklede og avkjøl 😊


PÅSMØRING OG OPPBEVARING, vi bruker å bløte og smøre alle lefser med ein gang, men dette er jo tørr vare. Så det går jo an å oppbevare de og smøre etter kvart og.


Vi bløtlegger lefsene  og legger de under eit klede, og her er det vel viktig å ta seg tid til at lefsene FAKTISK er mjuke før de blir smørt.

Her kan ein gjerne ta ein trall, strikke litt eller lage klininga som skal inn i lefsene.

Vi liker best ei blanding av smør, melis og rømme. Nytt av året var bitte litt kanel.

OG det vart FAKTISK kjempe godt det og 


Så er det bare å smøre på eit akkurat passe lag - på rette siden av lefsa - eller var det på vrangsiden  😉

VI smører som sakt opp alle, pakker de godt i poser og gjemmer de GODT på ein lur plass i frysaren.


Lykke til med lefsebakinga og du HUKS Å KOS DEG 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

tradisjon TRO

 Så er det lefse baking på denne tiden av året - meg lika. Samme tid samme sted - Svigermor og meg 😊 Og ja da SAMME oppskrift og samme fyll...