tirsdag 16. desember 2025

Anis kringler

 Man tuller ikkje med gamle gode oppskrifter

 - iallefall IKKJE ANIS KRINGLER 

ELLER 😉

Forleden dag baka vi Anis kringer her i huset og da kom spørsmålet opp - finnes det ein variant som kanskje kunne være litt sunnere, litt mindre sukker og litt grovere mjøl...


Og på Facebook kan ein jo spørre om alt 😊

Om svara er rett eller ikkje, så fikk vi iallefall svar.

Vi kunne bruke fint rugmjøl og kanskje bitte litt meir med gjær var noen av tipsa eg fikk.



Så det prøva  vi vettu.

På deig nr. 1 vart det 400 gram rugmjøl. Og på deig nr.2 vart det 200 gram rugmjøl - på begge tok eg bort 50 gram med sukker og plussa på bitte litt gjær.


Eg synes resultatet vart ok bra men karane i huset var litt usikker 😐 




Men eg kommer heilt sikkert til å prøve fleire ganger, kanskje spelt mjøl kan vere tingen.


Her er iallefall oppskrifa vi bruker 



  • 7.5 dl melk
  • 150 g sukker
  • 150 g smør
  • 1.5 pakke gjær
  • 1.5 ts kardemomme
  • 3 ts anisfrø
  • 1.2 kg hvetemjøl

Bland alt det tørre i en bakemaskin.
Varm melken til den er fingervarm, rør ut gjæren i melken og hell i. Tilsett smeltet smør.
Deigen eltes godt til den er smidig.
Settes et varmt og fuktig sted til heving. Pakk bakebollen inn i en pose.
Når deigen har hevet til dobbel størrelse, knas den godt sammen og deles opp i passe store emner som formes til kringler. Legg dem på et stekebrett med bakepapir.
La kringlene heve på et varmt sted før det pensles med egg utblandet med litt vann.
Stekes på 220 grader 10 -15 minutter





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Anis kringler

 Man tuller ikkje med gamle gode oppskrifter  - iallefall IKKJE ANIS KRINGLER  ELLER 😉 Forleden dag baka vi Anis kringer her i huset og da ...