Man tuller ikkje med gamle gode oppskrifter
- iallefall IKKJE ANIS KRINGLER
ELLER 😉
Forleden dag baka vi Anis kringer her i huset og da kom spørsmålet opp - finnes det ein variant som kanskje kunne være litt sunnere, litt mindre sukker og litt grovere mjøl...
Og på Facebook kan ein jo spørre om alt 😊
Om svara er rett eller ikkje, så fikk vi iallefall svar.
Vi kunne bruke fint rugmjøl og kanskje bitte litt meir med gjær var noen av tipsa eg fikk.
Så det prøva vi vettu.
På deig nr. 1 vart det 400 gram rugmjøl. Og på deig nr.2 vart det 200 gram rugmjøl - på begge tok eg bort 50 gram med sukker og plussa på bitte litt gjær.
Eg synes resultatet vart ok bra men karane i huset var litt usikker 😐
Men eg kommer heilt sikkert til å prøve fleire ganger, kanskje spelt mjøl kan vere tingen.
Her er iallefall oppskrifa vi bruker
- 7.5 dl melk
- 150 g sukker
- 150 g smør
- 1.5 pakke gjær
- 1.5 ts kardemomme
- 3 ts anisfrø
- 1.2 kg hvetemjøl
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar