eller som vi kaller det
KAKEMENN. KAKEDAMER og FIGURER .
Den koselege stunda er vel å samles mange og bake kakemanna - Sprø utenpå og mjuke inni
Maya og meg laga deigen kvelden før,
og endeleg var vi klar til den store kakemenn bake dagen - for jada i kjent stil så måtte eg dobble deigen - igjen 😀
Og da barnebarna vart lei etter noen brett, var det greit å ha - få bakehjelp av svigermor, svigerinne og ein go nabo 😋
Først vart det jo alle disse fugurene som var obligatorisk å lage - med ungene.
Vi vaksne holdt oss mest til hjerter og runde former - og da vart det nemleg RÅMELK kjeks .
For som kubonde har eg jo tilgang til Råmelk.
OG ekstra artig er det jo å bruke ei gammel oppskrift, som kan kombineres både til
kakemanna og Råmelk kjeks 😋
Men eg rekner med at ein kan bare bruke melk også. Sikkert like godt.
Men det har eg ikkje prøvd.
Så kjenner du ein kubonde - så hør om du kan få kjøpe ein liter råmelk -- mømø
Dette trenger du til kjeksene:
- 1 liter råmelk
- 500 g smør
- 1 kg sukker
- 4 ss hornsalt
- 2,5 kg siktet spelt (eller hvetemel om du foretrekker det)
Smelt smøret. Bland det tørre og ha i melk og smør.
Bland godt og la deigen kvile til neste dag .
Kna evt inn litt mer mel. Kjevle ut på melet bord, gjerne litt tjukt, og stikk ut runde kjeks.
Deigresten etter kjevlingen knar du sammen med et nytt emne, på denne måten slipper du å sitte igjen til slutt med en ubrukelig og hard deigklump.
Stekes midt i ovnen på 200 grader i 10-15 minutter.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar