Eg må vel innrømme at eg ikkje er verdens beste småkake baker,
men innemellom så kan eg vis eg vil. Og til jul må vi jo fylle noen kakebokser 😋
Det er jo lurt å ha, sånn i tilfelle vi føler for å spise litt sukker
For det er ein del sukker i disse kakene, litt for masse etter diabetiker dama 😐
Men eg rekna med at sjokolade kjeksa forsvinner fort - for dei var sjukt gode 💥
Her har du iallefall oppskrift vis du også vil lage noen kjempe gode, enkle kjeks
Dette trenger du til ca 30-35 stk:
150 g mykt smør
135 g hvitt sukker
135 g brunt sukker
2 egg
Ca 225 g hvetemel
¾ ts natron eller 1 ts bakepulver
1 ½ ts vaniljesukker
1 ts kanel
½ ts salt
150 g hakket mørk kokesjokolade eller ”sjokoladeknapper”
90 g valnøtter, hasselnøtter eller usaltede cashewnøtter
Slik gjør du:
Visp smør og sukker hvitt.
Tilsett egg, mel, natron, vaniljesukker, kanel og salt og rør om.
Grovhakk sjokolade og nøtter, og tilsett i røren.
Sett deigen med hjelp av to teskjeer på bakepapirkledt stekebrett.
Ikke sett for tett da de vil flyte utover.
Du kan også rulle deigen til en pølse i et bakepapir, legg kaldt og skjær i skiver.
Stek i varm ovn ved 190 grader i 10-12 min, gjerne varmluft, men da 170 grader.
La kakene stå på stekebrettet 3-4 min før du tar de av brettet
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar