mandag 28. oktober 2024

Husmor poeng ;)

 eg har aldri vert noen baker - iallefall lite når det er gjær innblanda 😜

Men med åra har eg FAKTISK synes det er artig å bake, selv om det har blitt noen brød / boller som har blitt til hønemat 😮

Men det er jo artig å utforske og prøve  nye oppskrifter.

Og som regel kommer eg tilbake til noen av grunnoppskriftene eg bruker.

600 gr. vatn

2 ts honning 

1 pk. gjær - tar det eg har 

ca. 1 kilo kveitemjøl

200 gr. grovkveite ( bland gjerne i havregryn ol  ;)

280 gr. creme fraiche

bitte litt salt.

Tilsatt veska i kjøkkenmaskina - tilsett nesten alt det tørre. Men hold igjen litt kveitemjøl og elt vel og lenge

( eg har kjøkkentjeneste mens det elter - lurt ja ;)

Heve og stå lunt iallefall 1 time. 

Del opp like store emner og trill ut rundstykka 

- jupp eg VEGER kvart emne - 90 eller 100 gram

Dekk til og hev ca. 30 minutt og putt dei i steikeomnen på ca200 grader - i min omn tar det ca, 25 - 30 minutter 


ingen hokkus pokkus dette vettu 


Eg "glemmer " ofte deigen så den får heve lenge - trur det er  bra. Iallefall ser eg at dei gangene eg er for raske til å bake ut, blir det gjerne mindre vellykket.




I går hadde eg litt kjøkkentjeneste imens eg laga ein rundstykke deig -

 eg fikk lufta hode, kropp og 2 hunder og jammen fikk eg ein prat med naboen også før eg kom på at no var det RUNDSTYKKETID.


Passa perfekt - og te kvelds vart det nystekte rundstykker med hemelaga mør. MEG LIKA

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

skulle bare

 'ut og lufte hunden før natta eg. Og det er eg jammen med glad for. For no er kamera og hjertet full av bilder og minner 💚💚 Og ja da ...