eg har aldri vert noen baker - iallefall lite når det er gjær innblanda 😜
Men med åra har eg FAKTISK synes det er artig å bake, selv om det har blitt noen brød / boller som har blitt til hønemat 😮
Men det er jo artig å utforske og prøve nye oppskrifter.
Og som regel kommer eg tilbake til noen av grunnoppskriftene eg bruker.
600 gr. vatn
2 ts honning
1 pk. gjær - tar det eg har
ca. 1 kilo kveitemjøl
200 gr. grovkveite ( bland gjerne i havregryn ol ;)
280 gr. creme fraiche
bitte litt salt.
Tilsatt veska i kjøkkenmaskina - tilsett nesten alt det tørre. Men hold igjen litt kveitemjøl og elt vel og lenge
( eg har kjøkkentjeneste mens det elter - lurt ja ;)
Heve og stå lunt iallefall 1 time.
Del opp like store emner og trill ut rundstykka
- jupp eg VEGER kvart emne - 90 eller 100 gram
Dekk til og hev ca. 30 minutt og putt dei i steikeomnen på ca200 grader - i min omn tar det ca, 25 - 30 minutter
ingen hokkus pokkus dette vettu
Eg "glemmer " ofte deigen så den får heve lenge - trur det er bra. Iallefall ser eg at dei gangene eg er for raske til å bake ut, blir det gjerne mindre vellykket.
I går hadde eg litt kjøkkentjeneste imens eg laga ein rundstykke deig -
eg fikk lufta hode, kropp og 2 hunder og jammen fikk eg ein prat med naboen også før eg kom på at no var det RUNDSTYKKETID.
Passa perfekt - og te kvelds vart det nystekte rundstykker med hemelaga mør. MEG LIKA
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar