Å bruke mjøl - masse kveitemjøl, gjær, sukker, melk og ein heil del til som skal til for å lage gode julebrød 😀
Men flokken er delt - der noen lika VELDIG godt rosiner men ingen sukat. OG resten dauer bare ein ser ei bitta lita rosine i bakverket.
Så da vettu - må ho mor bake 2 posjoner med julebrød.
Med og uten rosien . Alle skal jo få te jul tenker eg.
Oppskrifta fant eg på nett - bare å søke på julebrød.
Eller så kan du jo bruke min - og JA DA eg bruker ekte MELK - dvs bonden henter melka i fjøset 😊
tips.. eg bruker ei og halv oppskrift. Må jo fylle steikomnen når eg først holder på.
og ja da - eg veger alle brød emna og 😉
50 g gjær
150 g smør
6,5 dl melk
150 g sukker
2 ts kardemomme
1 kg hvetemel
150 g rosiner
100 g sukat
Pensling:
1 egg
litt melk
Smuldre opp gjæren i en bakebolle. Smelt smøret. Bland melken i smøret og varm opp blandingen til den er lunken (37°C). Ha litt av smørmelken i bakebollen og løs opp gjæren i dette. Tilsett resten av smørmelken, sukker og kardemomme. Rør i rosiner og sukat. Begynn så å blande i det meste av melet til en jevn deig. La deigen heve tildekket i ca 1 time.
Ha deigen på bakebordet sammen med resten av melet og kna deigen smidig. Del deigen i 2 emner. Form to tykke pølser og ha i 2 smurte brødformer (1,5 liter) med bakepapir i bunnen. Etterhev i 40 min.
Pisk sammen egget og litt melk med en gaffel og pensle jevnt over "Julebrødene". Stek kakene midt i ovnen ved 175°C i 40-50 min. Dekk over "Julebrødene" med et stykke matpapir etter 30 min steking for å unngå at de blir for mørke på overflaten.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar