lørdag 12. februar 2022

repost fra 2015 - like aktulet i dag tenker eg

 

 
Hva er hemmeligheten, tenker du kanskje? Er noen født mer lykkelige enn andre?
 
 


- Husk på at vi faktisk er født lykkelige. Vi bare glemmer å være det med tiden. Og de lykkeligste blant oss vet at lykke ikke er knyttet opp til verken midjemål eller hvor dyre klær du går i eller hvilken bil du kjører.

- Kjenn etter hvor bra du har det akkurat nå, og ta deg tid til å glede deg over de små tingene. Nyt den kaffekoppen, ring mamma for en prat, eller bare slapp av. Du trenger ikke gjøre noe for å være lykkelig.
 
 

2. De er sammen med andre

Vi mennesker er ikke skapt til å være alene, og de aller fleste av oss synes det er godt å være sammen med andre.
- Vi trenger å være en del av flokken
- Samhør og selskap gir oss energi og glede - selv om det selvsagt også er viktig å kunne være litt alene også.
- Ta deg tid til å treffe venner, gå på en date med mannen eller hva det måtte være du liker å gjøre når du sosialiserer. Det å ha venner og å møte dem er absolutt med på å gi dagene positivt innhold og gjør at du har noe å glede deg til. Det er viktig.
 
 

3. De trener

Det er ikke bare snakk at du blir sunnere av å trene - du blir faktisk lykkeligere også. Så snør på deg joggeskoene og kom deg ut av døren.

- Absolutt. Ikke bare fordi du blir fysisk sterkere av å trene, noe du trenger for både din fysiske og mentale helse, men også fordi du med trening øker selvtilliten og følelsen av at du kan gjøre det du ønsker, eller kanskje til og med komme tilbake til å bli den du egentlig er


4. De sover nok


At søvn er viktig for helsen din hersker det nok ingen tvil om, men visste du at å ikke få mange nok timer på øyet hver natt også har en stor innvirkning på lykkefølelse og velvære?
 
- Det henger litt sammen med takknemlighet - som også er sterkt lenket opp mot lykke. Forskning peker på at mennesker som kjenner takknemlighet er både lykkeligere og friskere enn andre. Og søvn påvirker i sterk grad denne følelsen.

- Flertallet ble mer egoistiske også etter en natt med lite eller dårlig søvn, forklarer forskeren.
- Den manglende takknemligheten så også ut til å smitte over på kjæresten. Hvis en av partnerne generelt sov dårlig, følte begge parter mindre takknemlighet overfor hverandre.
5. De lar seg ikke knekke av at noe går galt

Selv for de mest organiserte, strukturerte og perfeksjonistiske går det galt i blant. Ikke alt her i livet kan planlegges og noen ganger blir ting slett ikke som vi hadde sett for oss at de skulle.
Men; verden trenger ikke rase sammen av den grunn. Det gjør det nemlig ikke for lykkelige mennesker.
- Ikke se på tilbakeslag som at du har feilet, se på det som en læringskurve,
- Om noe ikke går som du ville, ja så bare prøv igjen, da.


 
 
 

6. De gir til andre

Jo da, å ha nok materielle ting og penger kan faktisk gjøre deg gladere - men bare om du bruker det på riktig måte, mener forskere.
"Den største glede du kan ha, er å gjøre andre glad." Nå har det gamle ordtaket fått bekreftelse fra forskning også.


7. De er snille med seg selv

Det er fantastisk at det gjør oss glad å være god mot andre, så klart. Men det hjelper faktisk ikke bare å være snill med alle rundt oss om vi skal være så lykkelige som mulig.
- Vær flinkere til å sjekke med deg selv om du har det bra
- Spør deg selv når du trives best. Hvem trives du best sammen med? Tar du deg nok tid til å legge merke til alt det som er fantastisk rundt deg?
Det er viktig å ha fokus på seg selv og at du skal ha det bra - du må lære deg hvordan du skal være snillere med deg selv.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Strikkeglede

 Endelig begynner kreftene å vende tilbake, og gleden av å skape noe føles bra 😀 Når hode henger litt etter er det greit å ha enkle ting på...