innemellom så synes eg det er SÅ artig å bake, selv om eg spise mest knekkebrød.
Så blir det litt brød, rundstykke og boller 😊
Forleden fant eg denne oppskriften på Luftige rundstykke,
og jammen meg vart det luftig og gode
( heilt sikkert for at eg heilt glemte av heile deigen,
det vart trimmetur og ein tur på butikken før dei vart trilla ut,
hadde heva seg i minst 2 timer ;)
Her er iallefall oppskriften på dei gode rundstykka.
EG skal iallefall bake fleire av dissa 😉
INGREDIENSER
700 gram siktet hvetemel
200 gram fullkornshvetemel eller sammalt hvete (finmalt)
100 gram lettkokte havregryn
1 ts salt
1/2 pakke tørrgjær
1/2 ss honning
6,5 dl melk
1 stk egg
100 gram romtemperert margarin
Egg til pensling
Sesamfrø
FREMGANGSMÅTE
- Ha mel, havregryn, salt og tørrgjær i en bolle. Pass på at tørrgjæret ikke kommer i kontakt med saltet. Tilsett kald melk, honning og ett egg, og elt deigen i en kjøkkenmaskin med påmontert eltekrok. Du kan også elte for hånd (minst like lenge), men min erfaring er at deigen blir bedre om du har en kjøkkenmaskin. Elt i cirka 15 minutter. Ha så i terninger av margarin, og fortsett å elte deigen i ytterligere 5-10 minutter minutter. Du vil oppleve at deigen løser seg mye mer opp etter at du har i smøret, og blir en lett klissete og smidig deig. Deigen er ferdig eltet når den består glutentesten, dvs du kan dra «et øre»/flik av deigen, og det danner seg en tynn hinne.
- Dekk til bollen med et lokk eller plast, og la deigen heve i cirka 1-1,5 time. Deigen bør heve til den har doblet i størrelsen.
- Ha deigen over på et melet underlagt. Del deigen i to, og rull hver del utover til avlange pølser. Del hver pølse opp i cirka 10 like store deler, som hver trilles til runde boller. Sett rundstykkene på et bakepapirkledd stekebrett. La rundstykkene etterheve under et fuktig klede, plast eller lokk i cirka 45 minutter.
- Forvarm stekeovnen til 210 grader, vanlig over og undervarme. Pensle rundstykkene med sammenvispede egg og strø over sesamfrø. Stek rundstykkene neste nederst i ovnen i cirka 15-17 minutter.
- Avkjøl rundstykkene på rist, og nyt de gjerne med pålegg eller til suppe eller gryte mens de enda er lunkne. Håper de faller i smak!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar