tirsdag 18. januar 2022

#årsetbakeri

 innemellom så synes eg det er SÅ artig å bake, selv om eg spise mest knekkebrød.

 Så blir det litt brød, rundstykke og boller 😊


Forleden fant eg denne oppskriften på Luftige rundstykke,

og jammen meg vart det luftig og gode 

( heilt sikkert for at eg heilt glemte av heile deigen, 

det vart trimmetur og ein tur på butikken før dei vart trilla ut, 

 hadde heva seg i minst 2 timer ;)

Her er iallefall oppskriften på dei gode rundstykka.

EG skal iallefall bake fleire av dissa 😉


INGREDIENSER

  • 700 gram siktet hvetemel

  • 200 gram fullkornshvetemel eller sammalt hvete (finmalt)

  • 100 gram lettkokte havregryn

  • 1 ts salt

  • 1/2 pakke tørrgjær

  • 1/2 ss honning

  • 6,5 dl melk

  • 1 stk egg

  • 100 gram romtemperert margarin

  • Egg til pensling

  • Sesamfrø

FREMGANGSMÅTE

  • Ha mel, havregryn, salt og tørrgjær i en bolle. Pass på at tørrgjæret ikke kommer i kontakt med saltet. Tilsett kald melk, honning og ett egg, og elt deigen i en kjøkkenmaskin med påmontert eltekrok. Du kan også elte for hånd (minst like lenge), men min erfaring er at deigen blir bedre om du har en kjøkkenmaskin. Elt i cirka 15 minutter. Ha så i terninger av margarin, og fortsett å elte deigen i ytterligere 5-10 minutter minutter. Du vil oppleve at deigen løser seg mye mer opp etter at du har i smøret, og blir en lett klissete og smidig deig. Deigen er ferdig eltet når den består glutentesten, dvs du kan dra «et øre»/flik av deigen, og det danner seg en tynn hinne.
  • Dekk til bollen med et lokk eller plast, og la deigen heve i cirka 1-1,5 time. Deigen bør heve til den har doblet i størrelsen.
  • Ha deigen over på et melet underlagt. Del deigen i to, og rull hver del utover til avlange pølser. Del hver pølse opp i cirka 10 like store deler, som hver trilles til runde boller. Sett rundstykkene på et bakepapirkledd stekebrett. La rundstykkene etterheve under et fuktig klede, plast eller lokk i cirka 45 minutter.
  • Forvarm stekeovnen til 210 grader, vanlig over og undervarme. Pensle rundstykkene med sammenvispede egg og strø over sesamfrø. Stek rundstykkene neste nederst i ovnen i cirka 15-17 minutter.
  • Avkjøl rundstykkene på rist, og nyt de gjerne med pålegg eller til suppe eller gryte mens de enda er lunkne. Håper de faller i smak!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Strikkeglede

 Endelig begynner kreftene å vende tilbake, og gleden av å skape noe føles bra 😀 Når hode henger litt etter er det greit å ha enkle ting på...